Menu
Tablet menu

Dokonalý rezeň bez lepku, tuku a bordelu

Toto nie je recept, ale skôr návod. Na túto fintu som prišla, keď som potrebovala urobiť milióny rezňov na obed do práce. Predstava hektolitra zbytočného oleja mi však zhnusila celý obed už vopred. Potom som si ale spomenula na jeden recept na rezne z rúry. Prvý pokus nevyšiel vôbec dobre, ale ako to už u mňa býva, prijala som to ako výzvu a doviedla recept do bodu, kedy z neho vychádzajú rezníky chrumkavé, šťavnaté, zdravé a ňuňu.

Čítať ďalej...

Druhá najlepšia brokolica na svete

Konečne som sa odhodlala uvariť (upiecť) celý recept z knihy Hojnosť od Yotama Ottolenghiho. Jeho recepty sú mega dlhé a v mojom prípade si ich príprava vyžaduje najmä dlhý nákup a zháňanie surovín po čertoch diabloch. Teraz sa však karta obrátila a ja som si všimla, že na tento recept mám doma všetko. Stačilo dokúpiť syr gorgonzola a pór. Jednoducho, osud chcel, aby som urobila tento koláč.

Čítať ďalej...

Čo s tým, keď je to pomleté

Aké spomienky máte na mleté mäso? Predpokladám, že asi ako ja. Nič moc. Fašírky, čevabčiči, školská jedáleň, chrumy a neurčitá chuť.

Mleté mäso je jedna z ingrediencií, ku ktorej som si musela nájsť znova cestu. Kedysi som ho nenávidela, no opäť som sa presvedčila, že neexistuje zlé jedlo, iba zlá príprava. Predstavím vám preto moje najbombovejšie recepty z mletého mäsa.

Čítať ďalej...

Jednoducho Maslo

Raz som sa vydala do môjho obľúbeného obchodu na večerný výlov zliav. Zadarilo sa. Večer idú ceny na fakt šialené hodnoty a tak som si do košíka dala mlieko po 9 centov, smotanu na šľahanie po 10 centov a aj bryndzu po 1 eure, pleskla som sa po vačku. Proste haul jak sviňa. Potom už len stačilo vymyslieť, čo s toľkou laktózou.

Čítať ďalej...
Prihláste sa k odberu cez RSS

Foodspot na hladatrecepty.sk

Top kulinárske blogy
« September 2017 »
Po Ut St Št Pi So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Login or Register